Wandel_zuid_Vogezen
Logo_Gîtes_Le_Creux

Blog Gîtes Le Creux

Georganiseerde wandelingen 2023

 

In 2023 worden vanaf 16 april tot en met 2 juli mooie wandelingen georganiseerd in het Duizendmerengebied. Tijdens deze wandelingen kom je op plekken waar je als individuele wandelaar vaak niet kunt komen, bijv. op privé grondstukken. Onderweg staan tentjes langs de route voor een versnapering. Je kunt tevens deelnemen aan een fotowedstrijd met als thema: 'Paysage des 1000 Etangs' oftewel 'Het landschap van het Duizendmerengebied'. Op de foto hiernaast vind je alle data én waar de wandeling georganiseerd is.

Heb je vragen hierover, vraag ons er gerust naar.

Le_Creux_wandel_Duizendmerengebied 2

Georganiseerde wandelingen 2021

Le Festival Mille Pas aux 1000 Étangs

Het jaarlijkse Wandelfestival komt in 2021 met 16 georganiseerde wandelingen:

Zondag 25 april      -  Servance

Zaterdag 1 mei       -  Ternuay

Zondag 2 mei         -  Beulotte-St-Laurent

Zaterdag 8 mei       -  Corravillers

Zondag 9 mei         -  Amage

Donderdag 13 mei -  Raddon-et-Chapendu

Zondag 16 mei       -  La Montagne

Zondag 23 mei       -  Esmoulières

Zondag 30 mei       -  Faucogney

Zondag 6 juni         -  Sainte Marie en Chanois

Zaterdag 12 juni     -  Saint Bresson

Zondag 13 juni       -  Ecromagny

Zondag 20 juni       -  Melisey

Zondag 27 juni       -  La Bruyère

Zondag 4 juli          -  La Rosière

Zondag 11 juli        -  Miellin

Le Creux wandelen Vogezen

Fietsevenementen 2020                                                                                                                                 27 november 2019

Ook 2020 wordt weer een sportief jaar in onze regio Franche-Comté: in juni natuurlijk weer Les Trois Ballons.

Die wordt verreden op zaterdag 6 juni 2020 en net zoals voorgaande jaren verzorgen wij daarvoor een speciaal ‘Trois Ballons-arrangement’. Je kunt dan bij ons volledig verzorgd verblijven voor € 62,50 per persoon per nacht, dit is inclusief verblijf, beddengoed, handdoeken, ontbijt en diner. Op zaterdagochtend verzorgen we het ontbijt natuurlijk vroeg zodat je op tijd bij de start kunt zijn en ’s avonds, als afsluiting, verzorgen we een gezellige barbecue. Je fiets kan veilig gestald worden in onze garage. We hanteren een minimum van 3 nachten.

In juli 2020 finisht wederom een etappe van de Tour de France op La Planche des Belles Filles en wel op zaterdag 18 juli 2020. Het wordt hoogstwaarschijnlijk een zeer belangrijke etappe want het is de enige tijdrit van de Tour 2020 en is ook nog eens de laatste etappe vóór de finish in Parijs. Deze tijdrit komt door de hoofdstraat van Fresse dus op 200 meter lopen van Gîtes/Mini-camping Le Creux! Net als de andere keren hebben we een speciaal arrangement, waarvoor we op het moment al bijna vol geboekt zijn. Alleen onze Camping Pod, de tweepersoons huurcaravan en enkele kampeerplaatsen zijn nog beschikbaar, dus wil je dit bijzondere spektakel eens van dichtbij meemaken, neem gerust contact met ons op!

Alzheimer                                                                                                                                                                     April 2019

Ineens staat ze doodstil, beweegt helemaal niet meer. Ik sta rustig toe te kijken wat er gaat gebeuren, maar er gebeurt dus gewoon helemaal niets! Pas als ik bewust een geluidje maak lijkt ze te schrikken en beweegt haar hoofd, om dan gelijk weer helemaal ‘frozen’ te blijven staan. Dat duurt echt minutenlang! Ik maak weer een geluidje en dan pas lijkt ze uit deze situatie te kunnen komen. Haar gedrag is daarna weer helemaal gewoon, ze reageert weer op haar naam en weet weer precies waar ze is en wat ze daar verwacht wordt te doen.

Dit was zeker niet de eerste keer, het is ons de laatste tijd al meer opgevallen dat ze af en toe echt even ‘de weg kwijt is’. We kennen natuurlijk ook het spotje op de Nederlandse televisie over Alzheimer en herkennen de signalen dan ook wel. Dit is duidelijk een geval van dementie. Ook niet heel verwonderlijk trouwens gezien haar leeftijd maar je wilt niet geloven dat het haar ook kan overkomen.

Eerlijk gezegd denk ik ook niet dat het heel vaak zal voorkomen want de meeste varkens worden niet oud genoeg om Alzheimer te kunnen krijgen. Maar onze Madammeke is inmiddels de 15 jaar al gepasseerd en heeft dus beginnende Alzheimer!

Fietsevenementen 2019                                                                                                                                 30 november 2018

In 2019 wordt het weer een actief fietsjaar in onze regio Franche-Comté: in juni natuurlijk weer Les Trois Ballons. Die wordt verreden op zaterdag 8 juni 2019 en net zoals andere jaren verzorgen wij daarvoor een speciaal ‘Trois Ballons-arrangement’. Je kunt dan bij ons volledig verzorgd verblijven voor € 59,-- per persoon per nacht, dit is inclusief verblijf, beddengoed, handdoeken, ontbijt en diner. Op zaterdagochtend verzorgen we het ontbijt natuurlijk vroeg zodat je op tijd bij de start kunt zijn en ’s avonds, als afsluiting, verzorgen we een gezellige barbecue. Je fiets kan veilig gestald worden in onze garage. We hanteren een minimum van 3 nachten.

In juli finisht wederom een etappe van de Tour de France op La Planche des Belles Filles en wel op donderdag 11 juli 2019. De volgende dag, vrijdag 12 juli 2019, is de start van de volgende etappe in Belfort, goed te bereiken vanuit Gîtes/Mini-camping Le Creux in Fresse. Ook voor deze dagen hebben we een speciaal arrangement, het Tour de France-arrangement. Meer informatie hierover vind je hier onder in onze blog van 26 november 2018.

En eind augustus, te weten van 29 tot 31 augustus 2019, wordt Climbing for Life gereden. De missie van Climbing for Life is om onderzoek naar Diabetes, zowel type 1 als type 2, te ondersteunen en te laten zien dat iedereen, met of zonder beperkingen, in staat is tot grote prestaties, zolang je maar uitgaat van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen. Een mooi doel dus! Deze editie van Climbing for Life start in Belfort en de finish is op La Planche des Belles Filles. Dus ook hiervoor is Gîtes/Mini-camping Le Creux een prima uitgangspunt! Dus zoek je nog een plek om deze dagen te verblijven, neem even contact met ons op.

Bij al deze sportieve evenementen wordt met het diner natuurlijk zo veel mogelijk rekening gehouden met de behoeften van fietsers!

Een weekendje Hasselt (België)                                                                                                                                Maart 2018

Ook wij gaan er zo nu en dan op uit en afgelopen weekend Hasselt bezocht. Ons verblijf in B&B Le Petit Vélo was aangenaam en we vonden Hasselt een leuke stad. Doordat wij in onze vakantie-accommodatie in de loop der jaren al veel mensen hebben ontvangen zijn we altijd benieuwd of we nog bekenden gaan ontmoeten. En ook dit keer was het weer raak: op zondagmiddag, al wandelend door Hasselt en op zoek naar een leuke plek om even de kou te ontvluchten en wat te lunchen, staan we ineens voor de Fietsbar. Niet wetend wat te verwachten gingen we naar binnen. Blijken de uitbaters hiervan oude bekenden van ons te zijn: Karolien en Lucas die bij ons gekampeerd hebben! Dit was een onverwachte ontmoeting in een bijzonder leuk bedrijf, waar je wat kunt eten en drinken en gelijk je fiets kunt laten repareren! Dit concept waren we nog niet eerder tegengekomen maar het bleek een unieke ervaring, dus ben je ooit in Hasselt, loop of fiets daar eens naar binnen en proef de lekkernijen en gezelligheid van dit bijzondere bedrijf!
Ook zonder fiets ben je van harte welkom!

De derde medewerker van Gîtes/Mini-camping Le Creux                                                                               3 december 2017

Een vakantie-accommodatie zoals Gîtes/Mini-camping Le Creux runnen is eigenlijk gewoon een bedrijf runnen. Gelukkig een gezond bedrijf maar er moeten gewoon, zoals in ieder bedrijf, taken verdeeld worden waarbij gekeken moet worden naar ieders capaciteiten en interesses. Zo heeft bij ons één medewerker onder andere de taak om regelmatig te zorgen voor het avondeten voor de gasten, gelukkig tot nu toe tot ieders tevredenheid. Een andere medewerker heeft o.a. de taak om te zorgen voor het onderhoud van alles, zowel het huis als het terrein. Dat werk verricht die medewerker met toewijding en het ziet er dan ook prachtig uit! De derde medewerker had de taak om onze nieuwe gasten op de parkeerplaats te ontvangen en te begeleiden naar de algemene ruimte, waar ze dan opgevangen werden door de gastvrouw en/of gastheer en daarna naar hun gîte, kamer of plekje op de camping gewezen konden worden.. Dit werd ook met enthousiasme gedaan en naar alle tevredenheid van de gasten! Wat doe je dan als die medewerker wegvalt?! Moet je dan bordjes gaan zetten met bewegwijzering? Moet je dan zelf de hele tijd in de gaten houden of er iemand aan komt? Camera’s ophangen? Lastig!! Een jaar geleden is jammer genoeg deze derde medewerker weggevallen en we hebben het afgelopen seizoen dan ook deze medewerker flink gemist. Vervangen is voor ons nu nog geen optie dus er moet nog een oplossing voor gezocht worden. Maar ja, een hond heeft nou eenmaal niet het eeuwige leven!

Kerstplezier                                                                                                                                                         November 2017

Tijdens de Kerstvakantie zijn er veel mooie Kerstmarkten in deze regio te bezoeken. Zo heb je in de stad Montbéliard een hele grote Kerstmarkt, waar je eind van de middag de sfeer goed gaat proeven als alle duizenden lichtjes ontstoken worden.

 

In deze regio hebben alle dorpjes hun best gedaan om leuke Kerstversieringen buitenshuis aan te brengen, zo ook in Fresse. En natuurlijk zijn er in de Elzas veel pittoreske dorpjes met mooie vakwerkhuizen die prachtig versierd zijn en waar een heel gezellige Kerstsfeer hangt en waar veel heerlijke streekproducten te koop zijn.

Dus doe deze Kerst eens wat anders dan anders en kom naar Gîtes Le Creux, misschien hebben we dit jaar wel een witte Kerst!

Les Trois Ballons 2018 en Gîtes Le Creux                                                                                                             Oktober 2017

Ook in 2018 staat dit fantastische evenement weer op de agenda van onze regio, nl. op zaterdag 9 juni 2018 wordt deze cyclosportivo weer verreden waarbij Gîtes Le Creux zich weer dicht bij de finish bevindt, nl. La Planche des Belles Filles. Net als voorgaande jaren, verzorgen we een speciaal arrangement voor de sportievelingen, en deze dagen staan bij ons dan ook volledig in het teken van de fietsers die meedoen aan Les Trois Ballons.

De kosten voor dit arrangement, te boeken voor minimaal 3 nachten, zijn € 58,-- per persoon per nacht, inclusief het ontbijt en diner. Op zaterdagochtend, vóór vertrek naar de start, staat het ontbijt voor je klaar en ter afsluiting verzorgen we op zaterdagavond een uitgebreide barbecue. Fietsen kunnen veilig gestald worden in onze garage. Wacht niet te lang met boeken,
want vol = vol!

Gîtes Le Creux en hoe het begon! (deel 2)                                                                                                                Maart 2017

In januari 2007 hebben we getekend bij de notaris en op 2 april 2007 zijn we verhuisd naar Fresse. We konden gelukkig inmiddels goed wonen in ons boerderijtje want in onze nieuwste aanwinst moest nog wel iets meer gebeuren dan een likje verf en een nieuw behangetje!

Na een zeer grondige renovatie, waarbij werkelijk alles onder handen genomen is, konden we met Kerst 2007 onze eerste gasten ontvangen. Toen waren de twee grote gîtes klaar en hadden we een algemene ruimte. Het jaar daarna, oktober 2008, is de tweepersoons gîte afgemaakt. En vanaf dat moment hebben we ieder jaar een nieuw project aangepakt en is deze vakantie-accommodatie in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot wat we nu hebben: een mooi bloeiend bedrijf met voor ieder wat wils: een appartement, een luxe of standaard gastenkamer, een kampeerplek voor tent of caravan, een Camping Pod (trekkershut) of caravan in de verhuur en zelfs een paar ruime camperplekken! En van geheel zelfstandig qua maaltijden of juist geheel verzorgd, alles is mogelijk bij ons! De gast bepaalt zelf hoeveel ‘verzorging’ er gewenst is!

Dit is één van de redenen dat men hier heerlijk kan onthaasten en ontspannen en dát is hoe het ware vakantiegevoel moet zijn!

                                          

Gîtes Le Creux en hoe het begon! (deel 1)                                                                                                                Maart 2017

Veel gasten vragen ons hoe we ertoe kwamen om hier een vakantie-accommodatie te beginnen. We vertellen dus een paar keer per week hetzelfde verhaal over hoe we hier terecht zijn gekomen en over het ontstaan van Gîtes/Mini-camping Le Creux. We hebben daarom nu besloten om het maar eens op papier te zetten zodat iedereen die nieuwsgierig is het kan lezen!

In de zomer van 1995, lang geleden dus, kochten we in Fresse tijdens onze zomervakantie, een oud vervallen boerderijtje. Vanaf dat moment kwamen we al onze vakanties, kort en lang, naar Fresse en begon de liefde voor dit dorp en deze regio die behoorlijk onbekend maar tot ieders verrassing prachtig is, te groeien. Na zo’n 12 jaar vonden we het steeds moeilijker worden om iedere keer weer naar Nederland terug te moeten en besloten we te gaan bekijken wat we hier voor werkzaamheden zouden kunnen doen. We besloten ‘iets met gîtes’ te gaan doen!

 

Na voldoende voorlichting in Nederland hierover gehad te hebben gingen we op zoek naar een geschikt pand want ons boerderijtje was te klein.  Na een tijdje, inmiddels was het september 2006, vonden we het pand waar we nu wonen en ons bedrijf hebben, echter het zag er bepaald niet uitnodigend uit! Maar Marcel zag er wel wat in en ik had vertrouwen in Marcel!

wordt vervolgd!

 

Zoover Award Gold voor Gîtes Le Creux

 

Dankzij de goede beoordelingen van onze gasten hebben wij de Zoover Award 2014 én 2015 gekregen! We bedanken al onze gasten die een mooie beoordeling gezet hebben op Zoover, het gemiddelde beoordelingscijfer is 9.4! Als je hier klikt kun je de beoordelingen lezen die geleid hebben tot deze Zoover Awards.

Overnachten in een Camping Pod in de Haute-Saône/zuid Vogezen

We hebben op onze mini-camping, naast mooie ruime plekken voor je eigen tent, caravan of vouwwagen, een Camping Pod en een caravan in de verhuur! Overnachten in een Camping Pod is kamperen maar dan wat luxer, je hebt een gewoon bed, een zitje, een klein koelkastje en natuurlijk ook verlichting. En zoals je op de foto ziet een eigen terrasje! Voor de wandelaars, fietsers of motorrijders die wel graag op een camping staan maar geen ruimte of zin hebben om een eigen tent met alle benodigdheden mee te nemen, is dit natuurlijk ideaal! Voor het sanitair maak je gebruik van het campingsanitair.

Koken in de Camping Pod is niet mogelijk maar bijv. barbecueën op het terrasje ervoor wel. Ontbijt wordt door ons verzorgd in onze La Salle du Creux en het is ook mogelijk om daar ’s avonds mee te eten (table d’hôtes). Kijk op www.mini-campinglecreux.com voor meer informatie

Fietsen in de zuid Vogezen                                                                                             Ida Sanders

Alvorens te beginnen met een nieuwe baan bij een nieuwe werkgever had ik behoefte aan een plekje in de natuur om even tot rust te komen en lekker te kunnen sporten. De Camping Pod van Mechteld en Marcel voldeed hier perfect aan en ook de weergoden waren mij in mei dit jaar gunstig gezind. Tijdens 5 zonnige dagen, bij een temperatuur die overdag richting de 20 graden ging, was het heerlijk toeven in de zuidelijke Vogezen!

Voor fietsers die van een beetje klimmen houden zijn er diverse cols in de buurt. Zelf heb ik de Ballon d'Alsace, La Planche des Belles Filles, Le Col des Chevrères, Le Ballon de Servance en Le Col du Mont de Vannes gefietst. Persoonlijk vond ik Le Ballon de Servance het mooist; je fietst een hele tijd langs een kabbelend beekje op een weg met nauwelijks ander verkeer. Anderzijds word je op Le Ballon d'Alsace weer meer beloond voor je inspanning; hier vind je een aantal gezellige terrasjes.

Na een dagje fietsen was het heerlijk aanschuiven aan tafel bij Mechteld, Marcel en de andere gasten. Tijdens mijn verblijf waren de overige gasten hoofdzakelijk motorrijders, maar dat gaat prima samen. Na een drankje en een lekkere maaltijd trok ik mij dan weer terug in mijn eigen mini-huisje. Het was 's nachts wat fris, maar met een extra deken en een klein kacheltje geen enkel probleem. Het verblijf in de Pod combineert voor mij het beste van kamperen (in de natuur, wakker worden met fluitende vogeltjes) en een hotelkamer (een echt comfortabel bed en elektra). Kort samengevat was het een heerlijke onbezorgde vakantie!

Contact & adres

Mechteld en Marcel
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin