OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Logo_Gîtes_Le_Creux

Workshops

Kunt u een interessante workshop geven of kent u iemand die dat kan, neemt u dan contact met ons op!

Workshops Beeldhouwen en Boetseren

In 2020 konden de workshops Beeldhouwen en Boetseren jammer genoeg geen doorgang vinden vanwege de coronaproblemen, maar we gaan er van uit dat Betty en Hans Meijbaum in 2021 weer de workshops komen verzorgen. Betty geeft al vele jaren aan veel groepen, met succes, beeldhouwlessen. Haar eigen stijl is heel herkenbaar en haar opvatting “kunst is emotie” is duidelijk in haar werk terug te vinden. Wilt u weten of haar werk u aanspreekt, dan kunt u haar website bezoeken: www.bettysbeelden.nl. Door een beperkt aantal deelnemers (max. 10) krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Ervaring in beeldhouwen is niet vereist. Voor beginners zijn het benodigde materiaal en gereedschap aanwezig. Gevorderden zijn natuurlijk vrij om eigen gereedschap en/of stenen mee te nemen.

Hans Meijbaum komt gelijktijdig met Betty de workshop figuratief boetseren verzorgen. Hij heeft, na het afronden van de academie voor beeldende vorming, vele jaren als docent creatieve handvaardigheid gewerkt op een school voor voortgezet onderwijs. Na zijn pensionering geeft hij lessen tekenen en boetseren bij creatieve centra. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het menselijk figuur. Het portret- of kopboetseren is zijn grote passie. De workshop zal vooral gericht zijn op het leren kijken naar vorm en verhoudingen, het benaderen van de werkelijkheid. Dat kan heel goed aan de hand van modellen of foto’s. Hij zal u graag begeleiden bij het maken van uw eerste kop in klei hetgeen best een hele uitdaging is. Natuurlijk zal het even duren voordat het werkstuk klaar is, omdat het nog enige weken zal moeten drogen om vervolgens te worden gebakken.

Voor 2021 zijn er nog geen data gepland, zodra we die weten maken we ze op deze pagina bekend.

De kosten zijn: € 160,-- voor de workshop en € 335,-- voor uw verblijf bij Gîtes Le Creux inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) tijdens het verblijf. Wilt u meekomen met een deelnemer zonder zelf deel te nemen aan de workshop, dat kan natuurlijk. Dan betaalt u alleen het verblijf en maaltijden, t.w. € 335,--.

Programma:

Er wordt ’s morgens van 9.30 uur tot 13.00 uur gewerkt, onderbroken door een koffiepauze. Na 13.00 uur wordt de gezamenlijk lunch gebruikt waarbij resultaten en/of vorderingen besproken zullen worden.

De middag na de lunch is iedereen vrij om zelfstandig verder te werken, lekker te gaan wandelen (er zijn veel goed gedocumenteerde wandelingen beschikbaar) of om er op uit te trekken om mooie steden in de omgeving te bezoeken.

Voor meer informatie over de inhoud van de workshop kunt u terecht
bij Betty en Hans Meijbaum via het email-adres: hans.meijbaum@hotmail.nl,
tel.nr. 033-2537793 of mobiel: 06-12773567 of 06-37433524

Meer informatie over de accommodatie waar u verblijft en de omgeving
vindt u op deze website en heeft u nog vragen, dan kunt u contact
opnemen met bergmans@giteslecreux.com
of telefonisch via tel.nr. 0033 384 633159.

Inschrijven: Inschrijven kunt u alleen via een inschrijfformulier dat u kunt aanvragen
via bergmans@giteslecreux.com, hierop staan ook de betalingsvoorwaarden.

Contact & adres

Mechteld en Marcel
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2022 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin