500px_Banner_home
Logo_Gîtes_Le_Creux

Kleinschalige vakantie accommodatie met gîtes, chambres d'hôtes en mini-camping in de Vosges Saônoises, de zuid Vogezen.

 

Gîtes Le Creux ligt in het departement la Haute-Saône (70) in de Franche-Comté, in het noordoosten van Frankrijk. Het ligt ongeveer 650 km van Utrecht en zo'n 300 km van Luxemburg. Hierdoor is het ideaal voor een lange en ook een korte vakantie evenals voor mensen die op doorreis zijn naar Zuid-Frankrijk, Italië of Zwitserland.

De gîtes en chambres d'hôtes (b&b-kamers) bevinden zich in het mooie hoofdhuis. Het is gebouwd in 1900 en hier woonden vroeger de arbeidersgezinnen van de textielfabriek beneden. Op het terrein is ook een mini-camping met Camping Pod en met plekken voor tent, vouwwagen, caravan of camper (www.mini-campinglecreux.com). Tevens is er een zwembad om even lekker af te koelen.

Wij, Andrej en Sophie, Eli en Noah, heten jullie van harte welkom en wij zorgen graag voor een fijn en onbezorgd verblijf.

Onze accommodatie is minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Personen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom.

Wandelen, fietsen, motor rijden en wintersport

De Haute-Saône, het groene hart van de Franche-Comté, ligt net ten zuiden van de Vogezen en heeft een grote verscheidenheid in zijn bebossing en talrijke meren en rivieren. Het dorpje Fresse ligt aan de ene kant aan de uitlopers van de Ballon d'Alsace en de Ballon de Servance en aan de andere kant aan het Duizendmerengebied. Deze regio nodigt uit om te wandelen, fietsen, mountainbiken, en motor rijden. Voor motoren en fietsen hebben we een veilige stalling in onze garage. Paardrijden, golfen, kanovaren, vissen zijn mogelijk in de regio en ook wintersport behoort tot de mogelijkheden, bijv. op La Planche des Belles Filles.

Op de diverse terrasjes die onze accommodatie biedt kunt u genieten van de rust en het uitzicht op de bergen om ons heen, Le Mont de Vannes, La Montagne en Le Plainet en tevens het riviertje dat langs ons terrein stroomt.

In "La Salle du Creux" met de aangrenzende serre, kunt u 's morgens gebruik maken van het uitgebreide ontbijt, 's middags een glaasje drinken en  's avonds zetten wij u graag op reservering een lekkere maaltijd voor (table d'hôtes). Ook vindt u hier informatie over de omgeving en veel goed gedocumenteerde wandelingen en fietstochten.

Zwembad

We hebben op het terrein een fijn zwembad neergezet waar onze gasten natuurlijk gratis gebruik van kunnen maken om lekker af te koelen. Dus vergeet de zwemspullen niet!

zwembad

Honden welkom

Ook voor gasten met honden is het hier goed vertoeven en honden zijn hier dan ook van harte welkom, wel graag in overleg.

Bij ons vindt u rust, ruimte, mooie natuur en veel gezelligheid! U bent in onze gîtes het hele jaar door welkom, onze camping is in 2023 van 15 april tot 29 oktober geopend.

We hopen u in de toekomst bij onze accommodatie te mogen begroeten!

Tot ziens bij Gîtes / Mini-camping Le Creux in de zuid Vogezen.
Sophie en Andrej Miljoen

 

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin