fietsen_zuid_Vogezen
wandelen_zuid_Vogezen
Logo_Gîtes_Le_Creux

FIETSEN / WANDELEN

Fietsen in noordoost Frankrijk

Fiets- en Wandel evenementen 2020

- Cyclo-sportivo Les Trois Ballons, was gepland op zaterdag 6 juni 2020 maar is nu verzet naar zaterdag 22 augustus 2020

- Etappe 20 van de Tour de France, een tijdrit dwars door Fresse met finish op La Planche des Belles Filles, was gepland op zaterdag 18 juli 2020 maar is nu verzet naar hoogstwaarschijnlijk zaterdag 19 september 2020

- Van 1 april tot half juli 2020 organiseert het Office de Tourisme ieder weekend een wandeling in het Plateau des Mille Etangs (het Duizendmerengebied)

Zie onze pagina Blog voor meer informatie.

Fietsvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Fietsen in de Haute-Saône (ook wel genoemd de zuid Vogezen) is voor een breed publiek zeer aantrekkelijk: er kan gefietst worden op ieder niveau, variërend van relatief vlakke fietsroutes zoals la Voie Verte, tot zwaardere sportievere fietstochten.

Daarnaast is de Haute-Saône ook een ideaal gebied voor de mountainbiker.

Onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux biedt de individuele fietser alsook groepen fietsers meerdere mogelijkheden: u kunt verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel bed & breakfast) of in een gîte (vakantie-appartement), in onze Camping Pod of de tweepersoons caravan maar u kunt ook met eigen tent, caravan of camper op onze Mini-camping Le Creux verblijven. Al onze gasten kunnen gebruik maken van het ontbijt en ’s avonds aanschuiven voor het diner (table d’hôtes).

Fietsroutes in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Het gebied van de Haute-Saône/zuid Vogezen biedt veel mogelijkheden aan fietsroutes voor een gevarieerde fietsvakantie. Het Office de Tourisme heeft zo’n 20 fietsroutes uitgezet in deze regio. Aan de ene kant van onze vakantie accommodatie ligt het prachtige autoluwe Duizendmerengebied, een mooi glooiend gebied met veel kleine weggetjes en meertjes en een prachtig afwisselend landschap.

Les Trois Ballons

Aan de andere kant van ons vakantiehuis ligt het gebied van Les Trois Ballons, wat zich uitstrekt over een deel van de Haute-Saône en de Vogezen, bij de meeste wielrenners welbekend. Dit voert over de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon. Dit bergengebied met veel hoogtemeters is één van de mooiste en verrassendste fietsgebieden van Frankrijk. Hier wordt ieder jaar in juni het gelijknamige en populaire fietsevenement Les Trois Ballons gereden waar zo'n 4000 internationale wielrenners aan meedoen (zie pag. Blog voor meer informatie).

La Voie Verte

La Voie Verte is een mooie fietsroute, zie onderstaand kaartje, die langs oude spoorlijnen is aangelegd, waarbij je vaak de nog bestaande oude stationsgebouwtjes passeert, je waant je ver terug in de tijd. Deze route is juist voor mensen heel geschikt die niet erg geoefend zijn en niet al te inspannend willen fietsen. Ook met elektrische fietsen kan men hier goed uit de voeten. Langs de route staan bankjes en picknicktafels, en je komt langs allerlei leuke plaatsjes waar je even kunt pauzeren.

Tour de France

De Haute-Saône is ook bekender geworden door de Tour de France die al 4 keer de finish heeft gehad op La Planche des Belles Filles, op slechts 15 km van onze vakantie- accommodatie. In 2020 zal de Tour de France hoogstwaarschijnlijk worden verreden van 29 augustus tot 20 september en daarbij zal op zaterdag 19 september de enige tijdrit van de Tour de France 2020 worden verreden waarbij de route loopt van Lure naar La Planche des Belles Filles, dwars door Fresse heen, op slechts 200 meter afstand van onze accommodatie! Aangezien dit de laatste etappe is vóór de finish in Parijs, zal dit hoogstwaarschijnlijk een belangrijke etappe worden! Meer informatie over ons speciale Tour de France arrangement vindt u op onze pagina Blog.

Voor de wielrenners, mountainbikers (oftewel VTT-er) en recreatiefietsers zijn hier diverse gedocumenteerde fietsroutes uitgestippeld die wij natuurlijk voor u beschikbaar hebben. Ook is het mogelijk om bij ons fietsroutes op gps te zetten.

Hieronder vindt u een paar voorbeelden van fietsroutes

Stalling

We hebben een grote, afgesloten stallingsmogelijkheid voor de fietsen. Tevens bieden we een pech-onderweg ophaalservice mocht u tijdens uw fietsroute met problemen komen te staan.

 

Fietsvakantie geheel verzorgd bij Gîtes Le Creux

Wilt u compleet verzorgd bij ons verblijven, dus incl. ontbijt, diner, handdoeken en schoonmaak (excl. lunch):

€ 59,50  p.p.p.n. in gîte of chambre d’hôtes met eigen sanitair
€ 52,50  p.p.p.n. in Camping Pod of chambre d'hôtes met gedeeld sanitair

Natuurlijk is het mogelijk om een lunchpakket voor u te verzorgen.

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op minimaal twee personen.

Wandelen

Van 19 april tot 12 juli 2020 wordt er bijna ieder weekend een wandeling georganiseerd in het Plateau des Mille Etangs (het Duizendmerengebied).

Wandelvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

De wandelaar die op zoek is naar rust en ruimte tijdens zijn wandelvakantie, komt in het departement de Haute-Saône, onderdeel van de Franche-Comté in het noordoosten van Frankrijk, volop aan zijn trekken. Op slechts 650 km van Utrecht vindt u de bergen en de groene omgeving van de Haute-Saône waar veel bronnen, meren en riviertjes zorgen voor een steeds wisselend landschap, die uitnodigen tot eindeloze wandelingen en daarbij is onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux met de Nederlandse eigenaren Mechteld en Marcel dé perfecte verblijfplaats, waar u het hele jaar door welkom bent voor uw wandelvakantie, zowel als individuele wandelaar alsook in groepsverband. U kunt bij ons verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel B&B) of in een gîte (vakantie-appartement).

Ook uw hond is hier in overleg van harte welkom

Wandelroutes

In de Haute-Saône/zuid Vogezen zijn veel uitgezette wandelroutes, zo’n 40 wandelingen, die variëren van 7 tot zo’n 25 km en die geschikt zijn voor ieder niveau. U kunt een aantal wandelingen gelijk vanuit onze vakantie accommodatie beginnen maar u kunt ook naar het prachtige Duizendmerengebied, ook wel Klein Finland genoemd, slechts 6 km bij ons vandaan. Ook in het gebied van Les Trois Ballons, t.w. de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon zijn veel mooie wandelingen uitgezet. In onze La Salle du Creux vindt u al deze gedocumenteerde wandelroutes, waarbij de duur en de zwaarte van de wandelroutes goed zijn aangegeven. Natuurlijk geven wij u ook graag aanvullende informatie over de diverse wandelingen aangezien wij de Haute-Saône/zuid Vogezen al ruim 25 jaar kennen.

Wilt u tijdens uw wandelvakantie op een bijzondere manier bij ons verblijven, kijk eens naar onze Camping Pod of onze tweepersoons caravan. En wilt u met eigen tent, caravan of camper komen, dat kan op onze Mini-camping Le Creux.

Wandelen in de winter in de zuid Vogezen

 

Het is hier in de zuid Vogezen prachtig wandelen in het voorjaar, de zomer en de herfst maar zeker ook in de winter is het heel bijzonder. De aanblik op de bergen met de combinatie van naald- en loofbomen is zeker met sneeuw een lust voor het oog. Voor mooie wandelingen in de sneeuw kunt u hier in de omgeving 'raquettes à neige' (sneeuwschoenen) huren. Ook langlaufen en skiën is mogelijk, bijv. op La Planche des Belles Filles.

Wandel vakantie geheel verzorgd bij Gîtes Le Creux

Wilt u compleet verzorgd bij ons verblijven, dus incl. ontbijt, diner, handdoeken en schoonmaak (excl. lunch):

€ 59,50  p.p.p.n. in gîte of chambre d’hôtes met eigen sanitair
€ 52,50  p.p.p.n. in Camping Pod of chambre d’hôtes met gedeeld sanitair

Het is natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van een lunchpakket.

Deze prijzen zijn gebaseerd op minimaal twee personen.

Le Creux wandelen Vogezen

Contact & adres

Mechteld en Marcel
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.757477, 6.648512

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2020 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin