fietsen_zuid_Vogezen
wandelen_zuid_Vogezen
Logo_Gîtes_Le_Creux

FIETSEN / WANDELEN

Fietsen in noordoost Frankrijk

Fiets evenementen 2023

- De cyclo-sportivo Les Trois Ballons is voor 2023 gepland op zaterdag 3 juni.

- In 2023 start de 20e etappe van de Tour de France in Belfort (op slechts 40 km afstand van Fresse) om te finishen op Le Markstein Fellering, een bergetappe met een afstand van 133 km. Dit is op zaterdag 22 juli 2023, een dag vóór de finish in Parijs. Een leuk evenement om tijdens je vakantie bij Gîtes / Mini-camping Le Creux mee te maken!

 

Fietsvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Fietsen in de Haute-Saône (ook wel genoemd de zuid Vogezen) is voor een breed publiek zeer aantrekkelijk: er kan gefietst worden op ieder niveau, variërend van relatief vlakke fietsroutes zoals la Voie Verte, tot zwaardere sportievere fietstochten.

Daarnaast is de Haute-Saône ook een ideaal gebied voor de mountainbiker.

 

Onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux biedt de individuele fietser alsook groepen fietsers meerdere mogelijkheden: u kunt verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel bed & breakfast) of in een gîte (vakantie-appartement) of in onze Camping Pod maar u kunt ook met eigen tent, caravan of camper op onze Mini-camping Le Creux verblijven. Al onze gasten kunnen gebruik maken van het ontbijt en ’s avonds, op reservering, aanschuiven voor het diner (table d’hôtes).

Fietsroutes in de Haute-Saône/zuid Vogezen

Het gebied van de Haute-Saône/zuid Vogezen biedt veel mogelijkheden aan fietsroutes voor een gevarieerde fietsvakantie. Het Office de Tourisme heeft zo’n 20 fietsroutes uitgezet in deze regio. Aan de ene kant van onze vakantie accommodatie ligt het prachtige autoluwe Duizendmerengebied, een mooi glooiend gebied met veel kleine weggetjes en meertjes en een prachtig afwisselend landschap.

Les Trois Ballons

Aan de andere kant van ons vakantiehuis ligt het gebied van Les Trois Ballons, wat zich uitstrekt over een deel van de Haute-Saône en de Vogezen, bij de meeste wielrenners welbekend. Dit voert over de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon. Dit bergengebied met veel hoogtemeters is één van de mooiste en verrassendste fietsgebieden van Frankrijk. Hier wordt ieder jaar in juni het gelijknamige en populaire fietsevenement Les Trois Ballons gereden waar zo'n 4000 internationale wielrenners aan meedoen (zie pag. Blog voor meer informatie).

Voor 2023 zijn we voor dit evenement al volgeboekt.

La Voie Verte

'La Voie Verte' bestaat uit meerdere mooie fietsroutes (zie onderstaand kaartje) die langs oude spoorlijnen zijn aangelegd, waarbij je vaak de nog bestaande oude stationsgebouwtjes passeert, je waant je ver terug in de tijd! Deze routes zijn juist heel geschikt voor mensen die niet erg geoefend zijn en niet al te inspannend willen fietsen. Ook met elektrische fietsen kan men hier goed uit de voeten. Langs de route staan bankjes en picknicktafels en je komt langs allerlei leuke plaatsjes waar je even kunt pauzeren.

Voor de wielrenners, mountainbikers (oftewel VTT-er) en recreatiefietsers zijn hier diverse gedocumenteerde fietsroutes uitgestippeld die wij natuurlijk voor u beschikbaar hebben. Ook is het mogelijk om bij ons fietsroutes op gps te zetten.

Fietsroutes

Hieronder vindt u een paar voorbeelden van fietsroutes

Voor een leuk filmpje van een fietsevenement in de Haute-Saône, kijk eens op:

https://www.youtube.com/watch?v=rdaJBljgTFM

Stalling

We hebben een grote, afgesloten stallingsmogelijkheid voor de fietsen. Tevens bieden we een pech-onderweg ophaalservice mocht u tijdens uw fietsroute met problemen komen te staan.

 

Wandelen

Ieder jaar wordt er van half april tot begin juli bijna iedere week een wandeling georganiseerd in het Plateau des Mille Etangs (het Duizendmerengebied). Deze wandelingen zijn op donderdag, zaterdag of zondag. Hierbij kom je regelmatig op plaatsen waar je anders als individueel wandelaar nooit zou komen, bijvoorbeeld over privé grondstukken die anders niet toegankelijk zijn. Onderweg wordt er een versnapering aangeboden. Ook in de winter worden er enkele georganiseerde wandelingen aangeboden. De natuur is ook dan erg mooi met vorst en sneeuw!

De data voor 2023 zijn bekend, kijk op onze pagina Blog voor alle data van de wandelingen. Dit jaar wordt er ook een fotowedstrijd aan gekoppeld, dus kom lekker wandelen en doe mee!

Wandelvakantie in de Haute-Saône/zuid Vogezen

De wandelaar die op zoek is naar rust en ruimte tijdens zijn wandelvakantie, komt in het departement de Haute-Saône, onderdeel van de Franche-Comté in het noordoosten van Frankrijk, volop aan zijn trekken. Op slechts 650 km van Utrecht vindt u de bergen en de groene omgeving van de Haute-Saône waar veel bronnen, meren en riviertjes zorgen voor een steeds wisselend landschap, die uitnodigen tot eindeloze wandelingen en daarbij is onze kleinschalige vakantie accommodatie Gîtes Le Creux met de Nederlandse eigenaren Mechteld en Marcel dé perfecte verblijfplaats, waar u het hele jaar door welkom bent voor uw wandelvakantie, zowel als individuele wandelaar alsook in groepsverband. U kunt bij ons verblijven in een chambre d’hôtes (gastenkamer oftewel B&B) of in een gîte (vakantie-appartement).

Ook uw hond is hier in overleg van harte welkom

Wandelroutes

In de Haute-Saône/zuid Vogezen zijn veel uitgezette wandelroutes, zo’n 40 wandelingen, die variëren van 7 tot zo’n 25 km en die geschikt zijn voor ieder niveau. U kunt een aantal wandelingen gelijk vanuit onze vakantie accommodatie beginnen maar u kunt ook naar het prachtige Duizendmerengebied, ook wel Klein Finland genoemd, slechts 6 km bij ons vandaan. Ook in het gebied van Les Trois Ballons, t.w. de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon zijn veel mooie wandelingen uitgezet. In onze La Salle du Creux vindt u al deze gedocumenteerde wandelroutes, waarbij de duur en de zwaarte van de wandelroutes goed zijn aangegeven. Natuurlijk geven wij u ook graag aanvullende informatie over de diverse wandelingen aangezien wij de Haute-Saône/zuid Vogezen al ruim 25 jaar kennen en de meeste van deze wandelingen zelf hebben gelopen.

Camping

Wilt u tijdens uw wandelvakantie op een bijzondere manier bij ons verblijven, kijk eens naar onze Camping Pod. En wilt u met eigen tent, caravan of camper komen, dat kan natuurlijk ook op onze Mini-camping Le Creux.

Wandelen in de winter in de zuid Vogezen

Het is hier in de zuid Vogezen prachtig wandelen in het voorjaar, de zomer en de herfst maar zeker ook in de winter is het heel bijzonder. De aanblik op de bergen met de combinatie van naald- en loofbomen is zeker met sneeuw een lust voor het oog. Voor mooie wandelingen in de sneeuw kunt u hier in de omgeving 'raquettes à neige' (sneeuwschoenen) huren. Ook langlaufen en skiën is mogelijk, bijv. op La Planche des Belles Filles.

Contact & adres

Mechteld en Marcel
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin