fietsen_zuid_Vogezen
wandelen_zuid_Vogezen
Logo_Gîtes_Le_Creux

Fietsen in de omgeving van Fresse

De omgeving van Fresse is zeer geschikt om te fietsen. Het is voor een breed publiek aantrekkelijk, er kan gefietst worden op ieder niveau. Zo is er de Voie Verte, een relatief vlak fietspad van Remiremont tot aan Bussang. Op het plateau van Les Mille Etangs zijn mooie fietsroutes te vinden. Het is een autoluw gebied met veel kleine weggetjes langs de vele meertjes. Voor de wat zwaardere tochten zijn er de Ballon d'Alsace, de Ballon de Servance en natuurlijk de Planche des Belles Filles in de buurt.

Voor mountainbikers, VTT, zijn er heel veel routes uitgestippeld, die goed aangegeven staan. Ook hierbij is rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad. Er is altijd wel een geschikte route te vinden.

Voor de racefietsen, gravelbikes, mountainbikes en elektrische fietsen hebben we een stalling zodat deze altijd binnen kunnen staan.

Les Trois Ballons

Begin juni wordt er ieder jaar een heel groot fietsevenement georganiseerd. Het populaire evenement Les Trois Ballons is heel bekend bij wielrenners. Dit voert onder andere over de Ballon de Servance, de Ballon d’Alsace en de Grand Ballon. Dit berggebied met veel hoogtemeters is één van de mooiste en verrassendste fietsgebieden van Frankrijk.

Goed om te weten, voor 2024 is het huis voor dit evenement al volgeboekt. Er is nog wel plek op de mini-camping.

Hieronder zijn wat voorbeelden van fietsroutes hier in de buurt.

Voor een leuk filmpje van een fietsevenement in de Haute-Saône, kijk eens op:

https://www.youtube.com/watch?v=rdaJBljgTFM

Wandelen in de Vogezen

Het hele jaar door is het schitterend om hier te wandelen. Door de seizoenen is er steeds weer iets moois te ontdekken. Er zijn heel erg veel wandelingen uitgestippeld. Sommigen starten hier vanuit Fresse. Voor andere wandelingen is het een klein stukje met de auto. Voor de geoefende wandelaar zijn er uitdagende routes te vinden. Maar ook voor de minder getrainden is het hier geweldig wandelen.

Ieder jaar wordt er van half april tot begin juli bijna iedere week een wandeling georganiseerd in het Plateau des Mille Etangs, het duizendmerengebied. Deze wandelingen zijn op donderdag, zaterdag of zondag. Hierbij kom je regelmatig op plaatsen waar je anders als individueel wandelaar nooit zou komen, bijvoorbeeld over privé grondstukken die anders niet toegankelijk zijn. Onderweg wordt er een versnapering aangeboden.

 

In la Salle du Creux hebben we veel documentatie over de wandel- en fietsroutes hier in de buurt. Hierop staat ook duidelijk de moeilijkheidsgraad aangegeven. Bij het Office du Tourisme is informatie te krijgen. Wij helpen uiteraard ook en delen graag onze ervaringen. Er is zoveel moois te zien en te ontdekken. Het is echt de moeite waard.

 

Wandelen in de winter 

Het is hier in de zuid Vogezen prachtig wandelen in het voorjaar, de zomer en de herfst maar zeker ook in de winter is het heel bijzonder. De aanblik op de bergen met de combinatie van naald- en loofbomen is zeker met sneeuw een lust voor het oog. Voor mooie wandelingen in de sneeuw kunt u hier in de omgeving 'raquettes à neige' (sneeuwschoenen) huren. Ook langlaufen en skiën is mogelijk, bijv. op La Planche des Belles Filles.

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus, voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Super!

Un très chouette séjour en famille,

jolie région avec beaucoup de jolies randonnées. Endroit calme et familiale avec des hôtes charmants et attentifs. Logement parfait pour notre famille de 4 personnes.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin