Mee-eten_Gites_Le_Creux
Logo_Gîtes_Le_Creux

Table d'hôtes

Table d'hôtes is een typisch Frans gebruik. De gasten kunnen aanschuiven aan de tafel van de gastheer voor een warme maaltijd. Wij serveren op reservering een heerlijk 3-gangen diner in La Salle du Creux. We hanteren geen menukaart, het is dus 'eten wat de pot schaft'. Er wordt gekookt met regionale en seizoensproducten. Laat het vooral van te voren weten als er rekening gehouden moet worden met allergieën, diëten of vegetarische wensen.

In La Salle du Creux kan iedereen terecht voor informatie over activiteiten en de omgeving. Op het terras is het heerlijk genieten van het uitzicht onder het genot van een lekker drankje, un apéro. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijt, ook op reservering. Dan kan er ook brood afgehaald worden.

mee-eten Le Creux

 

 

4df5e5c2-413d-44ff-abc8-f48b47630b69
foto ontbijt

Culinair

In de Franche-Comté, de regio waar de Haute-Saône deel van uitmaakt, is het culinair gezien goed vertoeven. Het heeft talloze kaassoorten, waaronder de overheerlijke Comté en Munster en diverse geitenkazen. Deze zijn rechtstreeks bij kaasboerderijen te koop. Ook worden ze op de vele marktjes aangeboden. Eén van de populaire worsten is de Saucisse de Montbéliard, een heerlijke worst die gebraden, gekookt of gerookt een delicatesse is. Deze producten zijn ook te vinden in de dorpswinkel van Fresse (de Proxi).

terras kopie 2
gezamelijke ruimte kopie

Voor wijnliefhebbers zijn de wijnen uit de Elzas en de Jura zeker aan te bevelen. De vele caves, waar uitgebreid geproefd kan worden, zijn zeker een bezoekje waard. In het zuiden van de Haute-Saône zijn diverse streekwijnen te vinden. Er is in de Elzas een mooie wijnroute uitgestippeld, goed aangegeven met borden, waarbij u door prachtige schilderachtige dorpjes en langs diverse wijnhuizen komt.

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus, voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Super!

Un très chouette séjour en famille,

jolie région avec beaucoup de jolies randonnées. Endroit calme et familiale avec des hôtes charmants et attentifs. Logement parfait pour notre famille de 4 personnes.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin