Mee-eten_Gites_Le_Creux
Logo_Gîtes_Le_Creux

Mee-eten / Table d'hôtes

 

La Salle du Creux (oftewel de algemene ruimte) is het centrale punt van onze accommodatie voor al onze gasten. Men kan hier terecht voor informatie over activiteiten en de omgeving en tevens voor een hapje en een drankje. Wij verzorgen daar ’s morgens graag uw uitgebreide ontbijt (op reservering) en ’s avonds kunt u daar (ook op reservering) aanschuiven voor een lekkere warme maaltijd in de vorm van een 3-gangen diner (table d'hôtes) waarbij wij als gastheer en gastvrouw ook aanschuiven om gezellig mee te eten. Om teleurstellingen te voorkomen, geef tijdig aan als u mee wilt eten zodat we kunnen bekijken wat mogelijk is.

We hanteren geen menukaart maar zorgen voor veel afwisseling in de gerechten, afgestemd op de seizoenen en behoeften (voor fietsers bijvoorbeeld) en we horen graag van te voren als we ergens rekening mee moeten houden, bijv. vegetarisch, een dieet of allergie.

 

mee-eten Le Creux

Culinair

In de regio de Franche-Comté, waar de Haute-Saône deel van uitmaakt, is het culinair gezien goed vertoeven. Deze regio heeft talloze kaassoorten, waaronder de overheerlijke Comté en Munster en diverse geitenkazen, die u rechtstreeks bij kaasboerderijen in de omgeving kunt kopen. Eén van de worsten die hier heel populair is, is de Montbéliard, een heerlijke grove worst die gebraden, gekookt of gerookt een delicatesse is. Deze producten zijn te koop op de talloze streekmarkten maar natuurlijk ook gewoon in de dorpswinkel van Fresse (de Proxi).

Voor wijnliefhebbers zijn de Elzas en de Jura wijnen zeker aan te bevelen. De vele wijncaves die de Franche-Comté en de Elzas bieden zijn beslist een bezoekje waard, u kunt daar proeven en kopen. Wilt u graag een streekwijn uitproberen, kunt u naar het zuiden van de Haute-Saône waar diverse wijndomeinen zijn.

Er is in de Elzas een mooie wijnroute uitgestippeld, goed aangegeven met borden, waarbij u door prachtige schilderachtige dorpjes komt en daarbij kunt u diverse wijnhuizen bezoeken.

Wij zetten ook graag speciale streekgerechten voor onze gasten op tafel, zoals de heerlijke choucroute-schotel op de Elzas manier

proosten

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin