OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Logo_Gîtes_Le_Creux

De zuid Vogezen / Haute-Saône, een bijzondere omgeving

In de omgeving van Fresse zijn veel verschillende dingen te doen en te zien. Wilt u sportief bezig zijn, dan kunt u bijvoorbeeld in Melisey, op zo'n 6 km afstand, naar de paardenmanege voor een prachtige tocht te paard door het Duizendmerengebied. In Melisey is tevens een openlucht zwembad. Ook is daarbij een park met midgetgolfmogelijkheden, picknicktafels en een mooie rivier waar u lekker in kunt zwemmen en spelen. Ook voor honden is dit een heerlijke plek om te vertoeven.

Vlak voor Servance ligt Le Saut de l´Ognon, een prachtige waterval, grenzend aan het Duizendmerengebied, Les Mille Etangs. Dit is een bijzonder gebied die is ontstaan in de IJstijd, met een kleine duizend natuurlijke meren, groot en klein, liggend tussen een aantal pittoreske plaatsjes. Er zijn hier tientallen wandel- en fietsroutes uitgezet. Er zijn ook genoeg meren waar gevist mag worden, net als in de talloze rivieren die de Haute-Saône doorkruisen. Houdt u van kanoën, dit is mogelijk op de rivier de L'Ognon, met z'n diverse stroomversnellingen. Wilt u kastelen bezoeken: er zijn er diverse in onze omgeving. Het openluchtmuseum Chateau Lambert is ook zeker de moeite waard.

Le Corbusier

In het plaatsje Ronchamp, op zo'n 15 km afstand van Fresse, vindt u op de heuvel de beroemde kapel La Notre Dame de la Haute, van de hand van de bekende architect Le Corbusier, die van deze plek iets heel bijzonders heeft weten te maken.

Op zo’n 25 km van Fresse ligt het 64 ha grote meer van Malsaucy, het grootste meer van het Territoire de Belfort (zie de foto's bovenaan deze pagina en hiernaast). Hier kan men genieten van de natuur en watersporten beoefenen zoals: zwemmen, surfen, zeilen en waterfietsen huren. Rondom het meer zijn diverse wandel- en fietspaden.

Gîtes Le Creux ligt aan de rand van het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges. Dit park omvat Le Ballon de Servance, Le Ballon d’Alsace en de Grand Ballon, een prachtig natuurgebied met het hoogste punt op zo'n 1400 m. Ook hier kun je mooie wandelingen en fietstochten maken en genieten van prachtige uitzichten. Ook de Elzas met z´n vele vakwerkhuizen, bijv. de stad Colmar, is een bezoek beslist waard.

Voor wie van steden bezoeken en winkelen houdt, zijn er de grote steden Luxeuil-les-Bains, Belfort, Montbéliard en Vesoul, die alle op zo'n 35-40 min. rijden van Fresse afliggen. In Luxeuil-les-Bains vindt u prachtige oude gebouwen met o.a. een schitterende kathedraal. Belfort heeft een leuke oude binnenstad met zelfs nog een groot fort dat uittorent boven de stad, maar ook een modern centrum met boetiekjes en andere eigentijdse winkels. Montbéliard heeft een mooi modern centrum met in de maand december de beroemde kerstverlichting en kerstmarkt.

Ook Vesoul heeft een oud én een modern centrum, zeer geschikt voor een leuk dagje winkelen.

Bent u een liefhebber van rommelmarkten: vanaf april t/m oktober is er ieder weekend wel ergens in de omgeving een vide-grenier/ brocante te bezoeken, waar u naar hartenlust kunt rondsnuffelen. In deze periode worden er ook allerlei andere evenementen georganiseerd, zoals een houthakkersfeest, een zomermarkt, een middeleeuws feest bij een kasteel, enz.

La Planche des Belles Filles

Inmiddels zeer bekend is La Planche des Belles Filles, een prachtige bergtop die in de winter een leuk skigebied biedt met meerdere pistes, en de rest van het jaar een mooie uitdaging biedt aan de wielrenners. Deze klim is bekend geworden doordat hier al meerdere keren een etappe van de Tour de France is gefinisht en de finish van de cyclo-sportivo Les Trois Ballons hier ook is. Wat minder bekend is, is dat het ook een prachtig wandelgebied is. En dit alles op slechts 15 km van Fresse!

 

U ziet, de Haute-Saône biedt voldoende voor een geslaagde vakantie: actie, rust, steden, natuur of een combinatie hiervan, u vindt het hier allemaal!

 

Contact & adres

Andrej en Sophie
92, Impasse du Tissage
70270 Fresse

GPS: 47.75843, 6.64876

Meteo France (weerbericht)

Volledige ontspanning

Na 1 zomervakantie (minicamping) en 1 voorjaarsvakantie (gîte) alweer terug in de zomer van 2019. Wij zijn niet van die 'terugkomers', maar voor deze plek maken we graag een uitzondering.
Lees meer …….

Gewoon werelds!!!!

Wij waren hier eind Augustus ,voor de 2e keer. Kan niet anders zeggen dan weer een fantastische vakantie gehad mede door de eigenaren,
die er alles aan doen om het je zo fijn mogelijk te laten hebben.
Lees meer ……

Voor herhaling vatbaar!

Prachtige omgeving en een mooie uitvalsbasis om pittige fietstochten te maken.
Lees meer …….

Weer terug in Nederland met een hoofd vol mooie herinneringen aan een fantastisch verblijf op jullie accommodatie. De gastvrijheid, gezelligheid en natuurlijk het heerlijke eten, zowel ontbijt als diner, waren geweldig. Alles heerlijk ongedwongen. Zelfs in deze periode met alle corona toestanden wisten jullie alles in goede banen te leiden. Super.

© 2007-2023 Gîtes Le Creux

Webdesign: door Andre de Bruin